06 30 488 0928 info@panelpartner.hu

Acélszerkezet

modern építkezések során a mezőgazdasági, ipari, kereskedelmi, logisztikai, sport és üzleti szférákban egyaránt szükség van tágas térrel rendelkező építményekre.

Részletek

Termékismertető

A modern építkezések során a mezőgazdasági, ipari, kereskedelmi, logisztikai, sport és üzleti szférákban egyaránt szükség van tágas térrel rendelkező építményekre. Ezekben az esetekben a nagy fesztávolságok áthidalására ideális választásnak bizonyulnak a könnyűszerkezetes acélcsarnokok, amelyeket gyorsan és költséghatékonyan lehet összeállítani, alkalmazva őket például terménytárolók, raktárak, állattartó épületek, gyártóüzemek és sportcsarnokok esetében.

Vékonyfalú, acélvázas csarnokrendszer

már 14.000 Ft/m2-től

A szerkezet jellemzői:

 • 10-15%-os tető lejtés
 • 3-6 méteres vállmagasság
 • 3-6 méteres keretállás távolság
 • 10-120 méter hosszúság
 • 12-24 méter fesztáv
 • a szelemen anyagminősége: S350DG+Z275
 • a szerkezetek a vevő elképzeléseinek megfelelően rugalmasan módosíthatók
 • szállítás kb. 3-5 héten belül

Teljes körű támogatást nyújtunk a tervezéstől kezdve a statikai számításokon át, egészen a részletes szerelési dokumentációkig, beleértve a helyszíni kivitelezést is.

A csarnoképületekre jellemző:

 • egyedi igényeknek megfelelő, 100%-ban testreszabott
 • a nyílászárók, garázskapuk minimális megkötöttség mellett tervezhetők
 • maximálisan optimalizált méret
 • később bővíthető
 • gyorsan gyártható és kivitelezhető
 • könnyen szállítható

Az épület acél elemei előre gyártva készülnek, előre furatolva, a helyszíni összeszerelésük csavarokkal történik, magas minőséget, modern technológiát és gyors kivitelezést biztosítva.

Vázszerkezet, alkalmazott profilok

A komplett tartószerkezetek kialakításához magas szilárdságú, tűzihorganyzott szerkezeti acél profilokat használunk. Ezek a konstrukciók – köszönhetően könnyű súlyuknak, a felületükön alkalmazott horganyzásnak és a szárazépítési technológiának – rendkívül hatékonyak kis- és közepes méretű építmények esetében.

A keretek fő tartóelemei szimmetrikus elrendezésben, 10-15% lejtéssel rendelkező, duplafalú, nagy szilárdságú, tűzihorganyzott C-profilokból álló, osztott szelvényekből épülnek fel. A rendszer további elemei, mint a húzórudak, merevítők, szélrácsok és a csomópontok – beleértve az oszloptalpakat, a keret sarkait, a gerinceket és a csatlakozó lemezeket – minden esetben egyedi tervezésű, hegesztett acélszerelvények, melyek szintén horganyzott felületvédelemmel rendelkeznek a folyamatosan magas szintű korrózióvédelem érdekében.

A főtartó keretekhez hosszirányban futó tetőszelemen rendszer kapcsolódik, szintén tűzihorganyzott, könnyű súlyú Z-szelvényekből. Valamennyi alkotóelem egyedileg optimalizált tervek szerint, teljes mértékben üzemi körülmények között előre gyártva, előre furatolva készül el. A kis önsúlynak és a csavarozott szerkezeti kapcsolatoknak köszönhetően a helyszíni összeállítás és szerelés rendkívül gyors, egyszerű.

Felhasználás, funkció, hova és kinek ajánljuk?

A vékonyfalú acélvázas szerkezetek használata igen sokrétű, hiszen ezek lehetnek szigeteléssel ellátottak vagy anélküliek, trapézlemez vagy szendvicspanel lehet a tető- és falburkolatuk. Ezeket a csarnokokat elsősorban 250-2000 négyzetméter közötti alapterületű ipari és mezőgazdasági felhasználásra tervezték, ahol a gyors és költséghatékony építési módszer, valamint a tartós, tűzihorganyzott acélszerkezet előnyeit ki lehet használni.

 

 • ipari, gyártó és üzemcsarnokok: tárolók, raktárak, hűtőházak, feldolgozó üzemek, gyártóüzemek, összeszerelő műhelyek
 • mezőgazdasági szektor épületei: munkagépek, járművek, szerszámok, ömlesztett vagy zsákolt termények védett tárolási céljára, vagy tenyészállatok tartásához, istállók, fedett szállások építésére, terménytárolók, géptárolók
 • kereskedelmi célú csarnokok, épületek, vagy szolgáltató, kiszolgáló épületek: porta, szociális épület

A csarnok burkolása

Különböző típusú tető- és falburkolati rendszerek használhatók a könnyű acél vázszerkezetekhez, így a csarnoképületek héjazatának tervezésekor számos gyors, rugalmas, fenntartható és költséghatékony megoldás közül választhatunk.

Az egyik legelterjedtebb tető- és falburkolati megoldás az egyszerű, hőszigetelés nélküli, egyrétegű, trapézlemezes burkolat. A trapézlemezek alapanyaga nagyszilárdságú, tűzihorganyzott, színbevonatos acéllemez. Általában olyan funkciókhoz alkalmazzák, ahol emberi tartózkodás nem várható (például hidegraktárak, mezőgazdasági géptárolók stb.). Az egyrétegű acél trapézlemezes burkolatoknál figyelembe kell venni, hogy bizonyos külső-belső légköri viszonyok esetén a levegő páratartalma a lehűlő acéllemez belső oldalán kicsapódhat. Ezt a kondenzvizet egy belső oldalon elhelyezett, gyárilag kasírozott filcréteggel kötjük meg, így megakadályozva annak lecsepegését a belső térbe.

Temperált vagy hőszigetelt burkolatú ipari, kereskedelmi vagy kiszolgáló csarnokok esetén a leggazdaságosabb az előregyártott szendvicspanelek alkalmazása. A tető- és falpanelek többféle hőszigetelő anyaggal (PUR-hab, PIR-hab, kőzetgyapot) és különböző vastagságokban érhetők el, függően az adott csarnoképülettel szemben támasztott hőtechnikai, akusztikai és tűzvédelmi követelményektől.

Tervezés, gyártás, szállítás, összeszerelés

Tervezés és gyártás kapcsán tudjuk, hogy mi kell a fenntartható, körforgásos, hulladékszegény, költséghatékony acélépítési megoldásokhoz.

Partnereinknek a tervezéstől és számításoktól a 3D-modellezésig és az összeszerelési kézikönyvig minden anyagot rendelkezésre bocsátunk. A hatékony összeszerelés kulcsfontosságú a tervezési fázisban, mivel ez később időt és pénzt takarít meg partnereinknek.

A gyártás kapcsán érdemes tudni, hogy az elsődleges és másodlagos szerkezeteink is tűzihorganyzott védelemmel vannak ellátva. Ezáltal a legkeményebb környezeti körülményekkel szemben is képesek vagyunk maximális tartósságot és ellenállóságot biztosítani.

Kitűzött célunk a pontos és határidőre történő kiszállítás, amely lehetővé teszi, hogy az építkezési projektek a tervezett határidőn és költségvetésen belül tarthatók. A könnyű önsúly miatt a tartók szállítása és helyszíni szerelése egyaránt gazdaságos.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az Ön ideje értékes, így prioritásunk, hogy az összeszerelési folyamat gyors és problémamentes legyen. A hatlapfejű metrikus csavarrendszerek és könnyen kezelhető kapcsolatok révén az összeszerelés zökkenőmentes és gyors. Az előre gyártott elemek könnyűsége tovább egyszerűsíti a szerelési munkálatokat.

A tervezés, gyártás és a kivitelezés folyamata összehasonlíthatatlanul gyorsabb, mint a hagyományos építési technológiák alkalmazásával.

Ajánlatkérés

Az alábbi űrlap kitöltésével elküldheti ajánlatkérését nekünk. Kollégán a levél küldését követő 48 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

7 + 7 =

Kapcsolat

panelpartner.hu

7100 Szekszárd, Orgona u. 4.

Mobil: 06 30 488 0928

E-mail: info@panelpartner.hu

Facebook

Panel Partner | 2023 | Minden jog fenntartva!