06 30 488 0928 info@panelpartner.hu

Acél szelemenek

Termékek

Acél szelemenek

Z-C-U ÉS SZIGMA (Σ) SZELEMEN

Az „Z”, „C”, „U” és „Σ” profilok hidegen hengerelt tűzihorganyzott acéllemezből készülnek, melyek S350GD minőségűek, Z275 bevonattal. A nagy szilárdságú anyag és az optimális méretek lehetővé teszik a profilok magas terhelhetőségét és alacsony súlyát, így gazdaságos és gyors megvalósítást biztosítanak. Ezek a profilok leginkább ipari és mezőgazdasági épületek szerkezetében találhatók meg, például ipari gyártó csarnokokban, raktárakban, terménytárolókban, magházakban és tároló épületekben.

„Z”

„C”

„U”

„Σ”

A szelemenek alkalmasak az épületek másodlagos tartószerkezeti funkciójának betöltésére, ahol céljuk a szerkezetek merevítése és a szendvicspanelek, trapézlemezek terhének elviselése. Emellett akár elsődleges tartószerkezetként is megállják a helyüket rácsos tartószerkezetek kialakításakor.

A C profilokat általában könnyűszerkezetes épületek falvázának készítésére használják, míg az Z profilokat tetőfedéshez és közvetlen tartószerkezetként alkalmazzák. Ezek az építőelemek fontos szerepet játszanak a könnyűszerkezetes építészetben.

Szelemen, mint napelem-tartószerkezet

Napjainkban egyre több napelempark tervező, kivitelező és beruházó teszi le voksát az acél szelemenek használata mellett, a földre telepíthető tartószerkezetek fontos eleme lehet a Z, C és U profilú – előre furatolt – szelemen. Az acél szelemeneknek fontos szerepük van a napelemtelepek építésében, mivel ezek az építőelemek megfelelő tartószerkezetet biztosítanak a napelemek számára. Az acél szelemenek nagy teherbírásuk és stabilitásuk miatt kiválóan alkalmasak a nehéz napelemek megtartására és a szél és más időjárási viszonyok elleni ellenállásra. Ezenkívül, az acél szelemenek nagy szilárdsága és hosszú élettartama biztosítja, hogy a napelemparkok tartós és megbízható konstrukciókat képezzenek.

Szelemen furatolás

Gyártás során lehetőség van a szelemenek előfuratolására, így a helyszíni munka jelentősen lecsökken, a csavarkötéssel történő rögzítés egyszerűbb és gyorsabb. Csökken a kivitelezési idő, így elmondható, hogy az acél szelemenek felhasználásával épült szerkezetek rövid határidővel és alacsony költséggel készülhetnek el.

Furatolás kérhető nem csak a profilok gerincén, hanem akár az alsó és felső levél különböző részein is.

Szelemen tulajdonságok

Típusok: Z, C, U és Σ (Szigma) szelemen
Profil magassága: 100-400mm
Gyártási hossz: 0,5-15m
Anyagminőség: S350GD + Z275, horganyzott acéllemez az SR EN 10143 és SR EN 10346 szabványoknak megfelelően
Anyagvastagság: 1,0-4,0 mm
Furatok: előfúrással készülnek, 12-20mm-ig, ovál furat is rendelhető
Talpméret: standard 41/47mm, 66/74mm, de egyedi méret is gyártható

Az acél szelemenek használatának előnyei

 • nagy szilárdság és merevség
 • hosszú élettartam (kétoldali cinkréteg)
 • 100%-osan lebontható, újrahasznosítható
 • kis súly
 • kényelmes és könnyű szerelés
 • széles körű felhasználhatóság
 • megtartják az eredeti alakjukat
 • nem penészesednek, nem gombásodnak
 • 15 méterig tetszőleges hosszban gyárthatók
 • könnyen szállíthatók
 • furatolás rendelhető nem csak a profilok gerincén, hanem akár az alsó és felső levél különböző részein is

Ajánlatkérés

Az alábbi űrlap kitöltésével elküldheti ajánlatkérését nekünk. Kollégán a levél küldését követő 48 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

13 + 1 =

Kapcsolat

panelpartner.hu

7100 Szekszárd, Orgona u. 4.

Mobil: 06 30 488 0928

E-mail: info@panelpartner.hu

Facebook

Panel Partner | 2023 | Minden jog fenntartva!