06 30 488 0928 info@panelpartner.hu

Trapézlemez

Termékek

Trapézlemezek

A trapézlemezek felhasználási területei

A trapézlemez kedvelt könnyűszerkezetes alkotóeleme a kereskedelmi, ipari és mezőgazdasági épületeknek, csarnokoknak. Alkalmazhatók tető- és falburkolatként, belső álmennyezetekben, tetőhéjalásokban, teherhordó födémlemezként, valamint térelhatárolásokban.

A trapézlemez használatának előnyei

A trapézlemezekkel rövid idő alatt nagy felületet lehet lefedni a merev bordázatuknak köszönhetően, kis súlyuk miatt könnyen kezelhetőek, jól megmunkálhatóak és könnyen, gazdaságosan szállíthatóak.

A trapézlemez előnyei között szerepel a költséghatékonyság, a könnyű súly, az egyszerű szerelési technika, a variálhatóság, a hosszú élettartam, az egyedi méretre gyártás lehetősége, a széles szín- és bevonatválaszték, valamint a környezetbarát, újrahasznosítható anyag. A trapézlemez könnyűsége és egyszerűsége miatt környezetbarát és gazdaságos megoldásnak számít.

Az ára jelentősen alacsonyabb a hagyományos tetőfedő anyagokhoz képest, mint például a cserép vagy a palatető esetében. A trapézlemez számos előnye közül talán a legkiemelkedőbb az ár: négyzetméterre vetítve töredéke a cserépfedés költségének. Emellett további költségmegtakarítás érhető el, ha a tetőszerkezetet kifejezetten trapézlemezes fedéshez alakítják ki. Mivel a trapézlemez felrakása lényegesen gyorsabb, mint a cserépé vagy más tetőfedő anyagé, a munkadíj is alacsonyabb lehet.

T7 trapézlemez

Főként homlokzatok, mennyezetek és ereszaljak burkolására használt profil.

T14 trapézlemez

Akárcsak a T7-es lemezt, főként homlokzatok, mennyezetek és ereszaljak burkolására használják.

T18 trapézlemez

Tetőkön és a homlokzatokon egyaránt használható profil. Ajánljuk kisebb ipari és mezőgazdasági épületek burkolására.

T18 ECO trapézlemez

Tetőkön és a homlokzatokon egyaránt használható. Gazdaságos profil, köszönhetően nyújtott mintájának, merevítő bordáinak és kiváló hasznos szélességgének.

T35 trapézlemez

Az egyik leggyakrabban használt profil. Ideális és gazdaságos megoldás raktárak, ipari épületek, csarnokok, mezőgazdasági tárolók, gépszínek, magtárak, üzemek építésére.

T35 ECO trapézlemez

Paramétereinek köszönhetően az ipari beruházások kedvelt profilja. Ideális és gazdaságos megoldás raktárak, ipari épületek, csarnokok, mezőgazdasági tárolók, gépszínek, magtárak, üzemek építésére.

T50 trapézlemez

Főleg ipari létesítményeknél alkalmazott profil. Lehet szerkezeti profil lapostetőkhöz, hőszigetelés alá használt teherhordó rétegként.

T55 trapézlemez

Főként ipari létesítményeknél tető vagy homlokzati profilként alkalmazzák. A termék felhasználható nagy alapterületű építmények fedésére, szerkezeti lemezként vagy betonnal kiöntött zsaluzatként is.

T60 trapézlemez

Csarnokokhoz, ipari épületekhez, illetve nagy alapterületű létesítményekhez használt szerkezeti profil.

T80 trapézlemez

A nagy szilárdsági paraméterek miatt nagy ipari és kereskedelmi létesítmények építésekor használt profil. Ezek a lemezek nagy fesztávú teherhordó szerkezetekben és mennyezeteknél használhatók.

T135 trapézlemez

Nagyon nagy teherbírású szerkezeti lemez, használatával nagy fesztávok ívelhetők át. Funkcionálhat bennmaradó zsaluzatként is, valamint felhasználható még hőszigetelő és vízszigetelő termékek
hordozójaként.

T153 trapézlemez

A leggyakrabban előforduló ipari magasbordás profil. Nagyon nagy teherbírású szerkezeti lemez, használatával nagy fesztávok ívelhetők át. Elsősorban beltéri használatra szánt termék.

T160 trapézlemez

Teherbírása lehetővé teszi az alátámasztási pontok közötti távolság megnövelését az építési tervben meghatározott paramétereknek megfelelően. Elsősorban beltéri használatra szánt termék.

T200 trapézlemez

Teherbírása lehetővé teszi az alátámasztási pontok közötti távolság megnövelését az építési tervben meghatározott paramétereknek megfelelően. Leginkább kis lejtésű tetők, illetve köztes mennyezetek
esetében alkalmazzák.

Páramentesítő filc bevonat

Az esetleges vízpáralecsapódás problémája gyakran felmerül a szigeteletlen acél tetők esetében, és számos káros hatást okozhat, mint például a korróziót, az elnedvesedést és az alatta található anyagok károsodását. Cégünk az antikondenzációs filc bevonatot ajánlja hatékony és költséghatékony megoldásként erre a problémára.

A páramentesítő filc bevonat alapvető előnyei:

  • a filc bevonat lehetővé teszi a vízpára lecsapódásával keletkező nedvesség elnyelését a tető belső oldalán
  • többlet védelmet biztosít a korrózió ellen, különösen az aktív kémiai környezetű épületeknél, például az istállóknál
  • nagyobb teherbíró képességgel rendelkezik, mint a standard szigetelőanyagok és párazárók, továbbá nem bomlanak le és tépésállóak
  • könnyen tisztítható egyszerű eszközökkel, például locsolótömlővel vagy magasnyomású mosóval
  • a filc bevonatok javítják a héjazat hangszigetelő tulajdonságait
  • éghetetlen és ellenáll a baktériumoknak

A trapézlemezt számos célra felhasználhatjuk, például kerítéselemként, épületek oldalfalainak burkolataként és szerkezeti elemeként, álmennyezetként, vagy akár csarnokok, istállók, műhelyek és terménytárolók burkolataként. A lista hosszasan folytatható, hiszen számos felhasználási módja létezik.

Trapézlemez és napelem

A trapézlemez az egyik legkörnyezetbarátabb tetőfedő anyag, melyre könnyen telepíthető napkollektor vagy napelem. A trapézlemez erős és tartós alapot biztosít a napelemeknek, lehetővé téve a biztonságos és stabil rögzítést. A napelemek által termelt elektromos energiát áramváltók segítségével lehet összekapcsolni az épület elektromos rendszerével, ezáltal a napelemek által termelt energia közvetlenül felhasználható az épület energiaellátásához, csökkentve a hagyományos energiatermelésre támaszkodó függőséget. A trapézlemez és a napelemek kombinációja hatékony és fenntartható megoldást nyújt az energiatermelésre és az épület tetőszerkezetének kihasználására.

Napelem tartószerkezetünkről bővebb információ a www.modulfix.hu oldalon található.

Anyagvastagság, színek, bevonatok

A tető-és falburkoló trapézlemezek különböző anyagvastagságú, különböző vastagságú bevonatrendszerrel ellátott alapanyagokból készülnek.

A trapézlemez anyagvastagsága jellemzően 0,45-0,7mm, egyes termékek akár 1,5mm-es anyagvastagságban is gyárthatók.

A standard lemezek 25 µm vastagságú poliészter bevonattal rendelkeznek, így jól ellenállnak az UV sugárzásnak, az időjárásnak és a korróziónak egyaránt. Elérhetők fényes és matt felülettel is. Egyes termékek 35 µm vastagságú bevonattal rendelkeznek, melyekre a garanciális idő 40 év.

POLIESTER Standard [RAL]

Az alap szerves bevonat 25 µm vastag. A felület egységes, sima, fémes. Széles körben felhasználható anyag. Igen gazdag, az univerzális RAL színskála szerinti színválasztékban kapható.

Elérhető lemezvastagság: 0,5 mm, 0,6 mm, 0,7 mm, 1 mm

Garanciális időszak: 10 év

RAL 1002

RAL 1015

RAL 3000

RAL 3005

RAL 3009

RAL 3011

RAL 5010

RAL 6005

RAL 6011

RAL 6020

RAL 6029

RAL 7016

RAL 7024

RAL 7035

RAL 8004

RAL 8017

RAL 8019

RAL 9002

RAL 9005

RAL 9006

RAL 9007

RAL 9010

*A honlapon bemutatott színek tájékoztató jelleggel bírnak, monitortól, készüléktől függően eltérők lehetnek!

ULTIMAT [UTK]

Az ULTIMAT [UTK] egy 35 mikron vastag bevonat, mely nagyban ellenáll a korrózió és az UV sugarak káros hatásainak (RC4 / RUV4). Szemcsés szerkezetű, a bevonat nem tartalmaz krómot és nehézfémeket.

Elérhető lemezvastagság: 0,5mm

Garanciális időszak: 20 év

UTK28

UTK27

UTK11

UTK24

UTK23

UTK750

UTK31

UTK32

UTK33

Horganyzott lemezek [ZN]

A lemezek folytatólagos eljárásban mindkét oldalukon tűzihorganyzottak, ez biztosítja az acélmag korrózió elleni védelmét.

Elérhető lemezvastagság: 0,5 mm, 0,6 mm, 0,7 mm

Horganyzott

Alucink [AZ]

Alumínium-cink ötvözettel a tűzihorganyzáshoz hasonló eljárásban mindkét oldalán bevont acéllemez. A bevonatnak köszönhetően a lemezek megfelelnek a levegőn, illetve nedves környezetben fellépő korrózióval szembeni ellenállóképességre vonatkozó követelményeknek is.

Elérhető lemezvastagság: 0,5 mm, 0,7 mm

Alucink

Ajánlatkérés

Az alábbi űrlap kitöltésével elküldheti ajánlatkérését nekünk. Kollégán a levél küldését követő 48 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

6 + 4 =

Kapcsolat

panelpartner.hu

7100 Szekszárd, Orgona u. 4.

Mobil: 06 30 488 0928

E-mail: info@panelpartner.hu

Facebook

Panel Partner | 2023 | Minden jog fenntartva!