06 30 488 0928 info@panelpartner.hu

Szendvicspanelek

Az ipari, mezőgazdasági és kereskedelmi épületek népszerű tető- és falburkolati anyaga az előregyártott szendvicspanel, ami két oldalon színes bevonatos acél fegyverzet között hőszigetelő maggal (PUR, PIR vagy kőzetgyapot) rendelkezik.

Termékek

Szendvicspanelek

Az ipari, mezőgazdasági és kereskedelmi épületek népszerű tető- és falburkolati anyaga az előregyártott szendvicspanel, ami két oldalon színes bevonatos acél fegyverzet között hőszigetelő maggal (PUR, PIR vagy kőzetgyapot) rendelkezik. Réteges kialakításának köszönhetően kiemelkedő hőszigetelő képességgel bír, ami miatt igazán közkedvelt építőipari alapanyag lett a könnyűszerkezetes épületek körében.

A szendvicspanelek alkalmasak külső és belső falak kialakítására, valamint kiváló választás ipari, kereskedelmi és mezőgazdasági épületek, gyártócsarnokok, raktárak, irodaházak és egyéb épületek tetőzetének, illetve mennyezetének is.

A szendvicspanelekkel történő munka előnyei a gazdaságosság, a gyorsaság és a rugalmasság. A panel megfelelő felszerelése minden funkciót teljessé tesz, mely felmerülhetnek egy projekt során: hőszigetelő tulajdonságok, zajvédelem és tűzvédelem.

A szendvicspanelek főbb tulajdonságai, jellemzői:

 • kiváló hőszigetelő
 • alacsony súlyú, 9-16 kg/m² (PUR és PIR töltet esetén)
 • típusonként bevizsgált tűzvédelmi osztály (PUR, PIR és Kőzetgyapot magtól függően)
 • gyorsan és nagy darabszámban gyártható
 • nem bomlik, ellenáll a váltakozó időjárási viszonyoknak
 • ellenáll a hőmérsékletingadozásoknak
 • változatos külső és belső burkolattal készíthető
 • előre legyártva és méretre vágva érkeznek meg a szerelés helyszínére
 • használata jelentősen meggyorsíthatja a burkolási időt
 • egyben térelhatároló, hőszigetelő és vízszigetelő
 • hosszú élettartam jellemzi
 • kiegészítő elemek széles választéka érhető el (csavarok, tömítőprofilok, bevilágító, élhajlított elemek, ereszcsatorna rendszerek stb.)

Hőszigetelt tető szendvicspanel PUR vagy PIR töltettel

A PUR vagy PIR töltetű, 3 vagy 5 merevítő bordával rendelkező hőszigetelő tetőpanel.

Hőszigetelt tető szendvicspanel
kőzetgyapot töltettel

A kőzetgyapot töltetű, 5 merevítő bordával rendelkező hőszigetelő tetőpanel.

Hőszigetelt fal szendvicspanel PUR vagy PIR töltettel

A PUR vagy PIR töltetű hőszigetelő falpanel vízszintesen és függőlegesen is felszerelhető, magas hőszigetelő képességű.

Hőszigetelt fal szendvicspanel
kőzetgyapot töltettel

Kőzetgyapot töltetű, hőszigetelő falpanel, A2 tűzvédelmi besorolással.

Hűtőházi falpanel

A paneleket -40°C – 0°C közötti hőmérsékletre tervezték, kitűnő választás komoly hőszigetelést igénylő hűtőházakhoz.

Akusztikus fal és tetőpanel

Az akusztikus fal és tetőpanel a modern hangszigetelő megoldások iránti növekvő igény kielégítésére lett megalkotva.

Alukasírozott tetőpanel

Az alumínium kasírozású tetőpanel egy alumínium bevonatos szendvicspanel típus.

Üvegszálas vagy PVC  szendvicspanel

A mezőgazdaságban és állattenyésztésben jelenlevő agresszív környezetnek ellenálló tetőpanel típus.

Tűzállóság

Éghetőség szempontjából a PUR töltetű panelok “D” osztályba (D-s3,d0), a PIR töltetűek “B” osztályba (B-s1,d0 illetve B-s2,d0), míg a kőzetgyapot töltetűek “A2” osztályba (A2-s1,d0) tartoznak.

Vastagságtól és fesztávtól függően a tűzállósági határérték a PIR-habos tetőpanelok esetén 15-30 perc (REI), a kőzetgyapot töltetű tetőpanelek esetén ez az érték 30-150 perc (REI)

A falpanelok esetén a tűzállósági határértékek függenek a panelvastagságtól, a maximális alátámasztási távolságtól, valamint, hogy külső vagy belső térelhatároló szerkezetről van-e szó. Ezek alapján a PIR töltetű falpanelok 15-30 perces tűzállósági határértékkel rendelkeznek, a kőzetgyapot töltetűek pedig 15-180 perccel (E, EI).

A kőzetgyapot szendvicspanel hőszigetelő tulajdonsága mellett kiváló hangszigetelő és tűzállósági értékkel rendelkezik.

Fegyverzetek, bevonatok, színek

A szendvicspanelek külső és belső fegyverzetei szerves bevonattal ellátott horganyzott acéllemezből készülnek. Az eltérő igényeknek megfelelően a fegyverzetek különböző lemezvastagsággal (0.4mm, 0.5mm, 0.6mm) és profilozással (sávos, mikro, sima felület) érhetők el.

A standard lemezek 25 µm vastagságú poliészter bevonattal rendelkeznek, így jól ellenáll az UV sugárzásnak, az időjárásnak és a korróziónak egyaránt.

Elérhető standard színek

RAL 3000

RAL 3009

RAL 3011

RAL 5010

RAL 6005

RAL 6011

RAL 7016

RAL 7035

RAL 9002

RAL 9006

RAL 9007

RAL 9010

Elérhető extra színek

RAL 1002

RAL 1015

RAL 3005

RAL 6020

RAL 6029

RAL 7024

RAL 8004

RAL 8017

RAL 8019

RAL 9005

*A honlapon bemutatott színek tájékoztató jelleggel bírnak, monitortól, készüléktől függően eltérők lehetnek!

Hogy kielégítsük a speciális igényeket, többek között elérhetők rozsdamentes szendvicspanelek, alumínium borítású panelek, illetve élelmiszeripari PVC bevonattal ellátott panelek is.

Energiahatékonyság, napelem tartószerkezet

A szendvicspanel környezetbarát és energiatakarékos építő elem. Kiváló hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően az épületek energiaigénye kevesebb, így a fűtési, hűtési költségeken jelentős összeget lehet megspórolni.

Cégünk rövid határidővel vállalja fémépületek fő és másodlagos alkatrészeinek szállítását. Megbízható partner vagyunk nemcsak hőszigetelő szendvicspanel beszállítóként, de számíthat ránk acél szelemen, trapézlemez, valamint napelem tartószerkezet kapcsán is.

Szendvicspanel kínálatunk gazdaságos, modern, prémium minőségű megoldást nyújt energiatakarékos és környezetbarát épületek kivitelezéséhez, melyek megfelelnek az aktuális tűzvédelmi és hőtechnikai előírásoknak.

Termékeinkből épített acélcsarnokok szerkezetéhez szinte az összes napelemgyártó tartószerkezete könnyen rögzíthető, saját napelem tartószerkezetünk is biztonságosan és időtállóan rögzíthető szendvicspanelre, trapézlemezre, korcolt lemezre, cserepes lemezre. Napelem tartószerkezetünkről bővebb információ a www.modulfix.hu oldalon található.

Rendelhető hosszméretek

A panelek standard gyártási hossza 2,5-13,5m közé esik, szabadon választható. Igény esetén lehetőség van 2,5m-nél rövidebb és 13,5m-nél hosszabb táblák gyártására is, ezzel kapcsolatban kérjük, forduljon kollégáinkhoz.

Csomagolás

A gyártás során a panelek külső- és belső fegyverzetére védőfólia kerül, amivel megóvható a felület az apró karcoktól. A panelek egymásra téve kötegeket alkotnak, amiket műanyag fóliával csomagolnak össze. A kötegek alá EPS tömbök kerülnek a fóliázás előtt, valamint EPS védi a kötegek oldalát is az esetleges oldalirányú behatásoktól. A köteg maximális magassága kb. 1000-1200mm, míg a rakat maximális súlya 1000-1500kg.

Szállítás

A panelek helyszínre szállítása közúton történik, nyerges szerelvénnyel. A lerakodás és szükség esetén a behajtási engedély ügyintézése és megfizetése minden esetben a megrendelő feladata.

Hogy eleget tegyünk a kívánt funkcionális, műszaki, és nem utolsó sorban az esztétikai követelményeknek, különböző típusú, vastagságú és színű panelek széles termékskáláját kínáljuk.

Ajánlatkérés

Az alábbi űrlap kitöltésével elküldheti ajánlatkérését nekünk. Kollégán a levél küldését követő 48 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

10 + 14 =

Kapcsolat

panelpartner.hu

7100 Szekszárd, Orgona u. 4.

Mobil: 06 30 488 0928

E-mail: info@panelpartner.hu

Facebook

Panel Partner | 2023 | Minden jog fenntartva!